Hoved Innovasjon 5 mindre kjente fakta om New York City Marathon

5 mindre kjente fakta om New York City Marathon

Hvilken Film Å Se?

Cirka 50 000 mennesker deltok i gårsdagens løp, men dette er bare en liten brøkdel av de som ønsket å løpe.Getty Images

gratis ny datingside i usa

I går var det 47. New York City Marathon. Mer enn 50.000 løpere fra 125 land løp gjennom New York Citys fem bydeler i lett regn og jubel fra millioner av tilskuere langs banen.

Idrettsutøver Shalane Flanagan, 36, vant kvinneløpet i går. Hun var den første amerikanske kvinnen som vant løpet siden 1977. Hun klokket 2 timer, 26 minutter og 53 sekunder.

Geoffrey Kamworor fra Kenya vant herreløpet med 2 timer, 10 minutter, 53 sekunder.

New York City Marathon er den største maraton i verden og er en svært ettertraktet begivenhet av profesjonelle løpere og entusiaster. Men visste du at det krever ganske mye flaks og penger, i tillegg til viljestyrke og fysisk styrke, for å komme inn i løpet?

Her er fem morsomme og mindre kjente fakta om New York City Marathon:

Lotteriet

Cirka 50 000 mennesker deltok i gårsdagens løp, men dette er bare en liten brøkdel av de som ønsket å løpe. Bare 17 prosent av søkere til løpet ble valgt ut, New York Times rapporterte . Til Forbes , 37 prosent av løperne kom fra utlandet.

En million løpere

Iførste New York City Marathoni 1970 deltok bare 127 personer, og 55 krysset målstreken. Siden den gang har mer enn en million løpere fullført løpet (1.125.776 for å være nøyaktig). Løpet i 2016 var det største maraton i historien, med 51 394 fullførere.

Personlig økonomi

Å løpe maraton kan koste en formue. MarketWatch anslår at det koster minst $ 1000 å krysse mållinjen. Health.com anslår at kostnadene for å fullføre maraton kan løpe opp til $ 5000. Typiske kostnader inkluderer inngangsavgifter til løp, reise og losji, treningsutstyr, løpende kvalifiserende løp (visse maratonløp krever at du har konkurrert andre løp på et konkurransedyktig tidspunkt.) Og pleie etter løpet, for eksempel en profesjonell massasje.

Mer om penger

Det innledende løpet i 1970 kostet $ 1 å delta. Påmeldingsavgift for årets løp er $ 255 hvis du bor i USA og er medlem av New York Road Runners ($ 295 for ikke-medlemmer), og $ 358 for ikke-amerikanske innbyggere. New York Times rapporterte at avgiftsspyd bidro til en samlet nedgang i maratondeltakelsen. I USA falt totale maratonløpere fra 19 millioner i 2013 til litt over 17 millioner i 2016.

Kjente ansikter

Kjendiser som deltok i gårsdagens løp inkluderte komikeren Kevin Hart, supermodellen Karlie Kloss (hennes første gang), den konkurransedyktige spiser Yasir Salem, og den 70 år gamle Kathrine Switzer, den første kvinnelige maratonløperen i Boston Marathon i 1976. (Hun avsluttet gårsdagens løp på 4 timer, 48 minutter og 21 sekunder.)

Se dette innlegget på Instagram

Mil 22 ... det er her løpet virkelig startet mennesker. Det var her dritt ble skikkelig ... Det var her jeg tenkte å forfalske en alvorlig skade. Det føltes som om noen slo meg i begge bena mine med et flaggermus som hadde kramper festet. Dette var en annen type smerte ... Dette var det nivået på vondt som fikk deg til å grave dypt og spørre deg selv om du hadde det som trengs for å være flott ... Jeg ønsket meg selv til målstreken med mental seighet .... Stor takk til min fyr @shafferdc som var med meg hvert eneste steg på veien & @blue_benadum & Mike Rogers .... Jeg elsker og setter pris på dere. Dette er bare begynnelsen folk ... Jeg er i ferd med å kjøre hele verden og jeg skal gjøre det med HART !!!! #RunWithHart #MoveWithHart #Tilmeld degMyMovement #Du er din egen konkurranse

Et innlegg delt av Kevin Hart (@ kevinhart4real) 6. november 2017 klokka 10:08 PST